Bewerken van de nieuwsbrief inhoud

Het belangrijkste aspect bij het maken van een nieuwsbrief is uiteraard het invoeren van de inhoud. Denk hierbij aan welke onderwerpen moeten worden beschreven, welke volgorde van onderwerpen van belang is, welke links gemaakt worden en uiteraard hoe het er qua lay-out uit moet zien.

Het invoeren en bewerken van de nieuwsbrief inhoud is hierbij van groot belang.
En juist de manier waarop de teksten ingevoerd kunnen worden verschilt sterk in elk nieuwsbrief systeem.

In verreweg de meeste nieuwsbrief systemen krijgt de beheerder 1 groot HTML tekstvak tot diens beschikking. Binnen dit tekstvlak kan door middel van een HTML bewerk tool de inhoud en opmaak worden ingevoerd, feitelijk op eenzelfde manier als men een Word document aan het maken was.
Binnen dit HTML vak kunnen vaak zonder restricties tabellen, achtergronden, afbeeldingen en allerhande CSS stijlen worden toegepast.

Dit lijkt in eerste instantie een ideale manier van invoer maar vanuit technisch oogpunt is het erg onverstandig. Het grootste nadeel van deze manier is dat er geen enkele controle is op hoe teksten en lay-outs uiteindelijk bij de ontvangers   getoond worden. Met name Outlook en de verschillende webbased e-mail programma’s kunnen hier soms de grootste moeite mee hebben.

Er zijn gelukkig ook nieuwsbrief applicaties op de markt die een andere aanpak hebben, zij splitsen de tekstuele inhoud en de lay-out van een nieuwsbrief. Bij het aanmaken van een nieuwsbrief ligt voor de beheerder de nadruk op de tekstuele inhoud. De lay-out is in dit geval vastgelegd in een sjabloon of template waarop de tekst uiteindelijk wordt geprojecteerd.

Groot voordeel van deze aanpak is dat de techneuten die het sjabloon aanmaken er zorg voor kunnen dragen dat deze er keurig uitziet in de meest gebruikte mail programma’s.
De beheerder voert op zijn/haar beurt alleen de onderwerpen en teksten in, en hoeft dus geen rekening meer te houden met de manier waarop de nieuwsbrief er uiteindelijk in de verschillende e-mail programma’s uit komt te zien.

Door gebruik te maken van een goed nieuwsbrief systeem kan de beheerder dus zorgeloos nieuwsbrieven blijven vullen en verzenden, waarbij de nieuwsbrief er bij alle ontvangers keurig verzorgd uit blijft zien !

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.